elokuuta 07, 2019

HELPPO TASSELIKORISTE SERVETEISTÄ


Muutama viikko sitten oli juhlan paikka, sillä täytin kolmekymmentä ja pistin pystyyn kunnon kemut. Päätin panostaa juhlien koristuksiin aiempia vuosia enemmän ja tehdä niin paljon itse kuin mahdollista. Virkkasin mm. pompulaketjuja kaikensorttisista langoista ja lopulta olin koristellut kaiken. Meinaan siis aivan kaiken, vessaa ja rappukäytävää myöten. Juhlista on nyt pari viikkoa ja koristeet ovat edelleen paikoillaan, mies jo vähän niistä huomautti, mutta koska itse tein ja täydellistä tuli, aion tuijotella niitä vielä jonkun aikaa.





Tein teille ohjeen, sillä nuo tasselikoristukset, tai tasseliköynnökset, näyttivät ihan mahdottoman kivoilta. Ohje on myös superhelppo, eikä materiaaliakaan tarvitse kuin paketti servettejä, jotakin narua johon ne ripustaa, teippiä ja sakset. Lisäksi on hyvä olla joku pitkä kaveri niitä ripustamassa.





Ostin isoja 40x40 servettejä Clasulta ja maksoin niistä kokonaiset 1.20€. Yhdestä servetistä saa kaksi tasselia, joten paketista on mahdollista tehdä KAHDEKSANKYMMENTÄ huiskaa. Itse tein vain viisitoista, mutta tämä on hyvä tieto esimerkiksi häihin askarteleville. Jos on hermoja ja orjuutettavia ystäviä, saa näistä halvalla hyvännäköstä! Pienemmillä serveteillä tasseleista tulee tietenkin pienempiä, täytyy seuraaviin juhliin testata.




Avasin servetin kokonaan auki, leikkasin sen keskeltä poikki ja taitoin puolikkaan takaisin kuten se olikin. Näistä isoista siis kuten sanoin, yhdestä saa kaksi.




Puolikas servetin palanen hapsutetaan avonaisesta reunasta kohti kiinni olevaa reunaa. Hapsujen koon saa itse päättää, itselläni ne ovat alle sentin. Tasselin ulkonäköä voi varioida leikkaamalla hapsut ohuemmiksi/paksummiksi. Hapsuja ei leikata yli kiinni olevan reunan, vaan ylös jätetään sentti-pari leikkaamatonta.




Avaa servetti kokonaan.







Rullaa servetti, itse rullasin molemmista reunoista kohti keskiosaa.




Taita hapsut yhteen, naru johon tasselit ripustetaan laitetaan leikkaamattoman osion väliin. Itse kiepautin kirkkaalla teipillä kiinni, mutta tässä kohden voi tuunata tietenkin kuten haluaa, esim kuvioteipillä tai jollain kauniilla nauhalla teipin päälle. Minä leikkasin kiinnitysnarun poikki rullasta vasta kun kaikki tasselit olivat kiinnitetty. Tasseleita voi liikutella narussa vielä, jos onnistui teippaamaan pelkästään servetin päältä.




Jos ikäpäivänä menen naimisiin, aion askarrella näitäkin tuhatmiljoonaa.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro toki!