helmikuuta 23, 2019

Verkkoon solmittu ryijy




Moikka!

Pistelin tuossa solmien ryijyn, josta tulikin niin komea, että pakko esitellä teillekin. Ohjetta tähän en valitettavasti ole kirjoittanut, mutta verkkoon solmitun ryijyn perusidea on niin simppeli, että voinen sen selittää.

Ryijyssä on siis pohjana Stafil-muoviverkko, vähän harmittaa tuo muovi, mutta enköhän löydä sen tilalle tulevaisuuden töihin vielä jotakin muuta. Tilasin verkon Lankavalta kokeilumielessä, ajatuksena solmia siihen jämäkuteista vessaan ryijymäisen maton. Siinä kokeiluja tehdessä kuitenkin virisi ajatus, että jospa sittenkin solmisin liukuvärinä niin paljon punaista mitä löydän.

Onneksi oon hamstraillu kaikkea mahdollista lankaa muistuttavaa, joten mitään ei tarvinnut lähteä ostamaan. Pistelin värit suurpiirteisesti vaaleimmasta tummimpaan, käyttäen villaa, bambua, puuvillaa ja trikookudetta. Solmut ovat samoja alkusolmuja mitä makrameessa käytetään, lähteestä riippuen kutsuttu lehmänkytkysolmuksi, leivonpääsolmuksi tai hevosenhäntäsolmuksi. Ne on tehty verkossa joka toiselle riville.

Eihän se mikään "oikea" ryijy ole, mutta erittäin helposti toteutettavissa oleva upea sisustuselementti kyllä! Muoviverkko myös näyttää pitävän muotonsa, eikä tarvitse esimerkiksi tukipuuta yläreunaan. Täytynee tehdä lisää!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro toki!